Tészta hozzávalói:
- 6 db tojás
- késhegynyi sütőpor
- 5 dkg finom liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 12 dkg kristálycukor
- igény szerint vaj
- igény szerint liszt
Mogyorós krém
- 2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg mogyorókrém
Kókuszkrém
- 2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 dkg vaníliás pudingpor
- 1,5 dl tej
- 5 dkg étcsokoládé
- 20 db mogyoró
A tészta készítése:
Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgájákat keverjük ki a cukor harmadával, a fehérjéket verjük kemény habbá a maradék cukorral. Adjuk a felvert habot a tojássárgájához, majd keverjük bele a sütőporos liszttel elkevert kókuszreszeléket. Zsírpapíron vagy vékonyan zsírozott, lisztezett sütőlemezen formázzunk a tésztából 5 darab 20-22 cm átmérőjű tortalapot, és süssük meg 160-180 fokra előmelegített sütőben. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a lapok ki ne száradjanak. A kész kókuszos lapokat vékonyan lisztezzük be, majd a lemezről
levéve hűtsük ki.
Mogyorós krém
Keverjük habosra a mogyorókrémet a porcukorral, majd
adjuk hozzá a tejszínből vert kemény habot. A kihűlt tésztalapokat úgy helyezzük egymásra, hogy közöttük egyenletesen elosztjuk a mogyorós krémet.
Kókuszkrém
A vaníliás pudingport főzzük meg a tejjel és a cukorral. Ha kihűlt, keverjük össze a tejszínből vert habbal és a kókuszreszelékkel. A kész kókuszkrémet körös-körül és a tetején is kenjük a tortára. Olvasztott csokoládéba mártott
pörkölt mogyoróval díszítsük.
|