Sonkás-pórés lepény
Hozzávalók:
- A tésztához: - 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj+ a formához
- 1 tojás.
A töltelékhez: - 2 szál póréhagyma
- 15 dkg füstölt sonka
- 5 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 evk. mustár
- 1 dl tejszín
- 15 dkg reszelt sajt.
Készítése:
A tészta:
- a tésztához a lisztet és a vajat és a tojást majd a fél dl vízzel és egy csipet sóval összekeverjük. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk és a hútőbe tesszük.
A pórét megtakarítjuk fél cm vastag szeletekre vágjuk. A sonkát kis kockákra daraboljuk.
A serpenyőben felforrósítunk vajat és üvegesre pároljuk rajta a pórét.Hozzáadjuk a sonkát és 5 perc alatt készre pároljuk őket.
A tojásokat felverjük és a mustárral és a tejszínnel összekeverjük, majd adunk hozzá egy kis borsot és beleforgatjuk a reszelt sajtot.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tészta összeállítása:
A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy beleférjen egy 28 cm-es gyümölcstorta formába. A formába rakva a tésztának peremet készítünk, majd beleöntjük a pórés masszát és lelocsoljuk a mustáros öntettel.
A sütőben kb.25 perc alatt készre sütjük és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
|