
Hozzávalók:
tészta: 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 6 egész tojás, 1 dl étolaj, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 üveg meggy.
krém: 3 dl tej, 3 evőkanál liszt, 25 dkg margarín, 25 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, rumaroma.
máz: 1 tábla katica tejbevonó, 2 evőkanál étolaj.
Készítése:
tészta.:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát és előmelegített sütőben mérsékelt lángon megsütjük. Ezalatt a meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük.
krém:
A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral a kakaóval és a rumaromával habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a langyos krémet .
A tészta összeállítása:
A tepsiben kihűlt tésztára rákenjük a krém felét rárakjuk a magozott meggyeket majd a krém másik felével befedjük. Tetejére csokimázat öntünk( olajjal elkevert olvasztott csokoládé). Mikor kihűlt a csoki vizes késsel háromszögekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!
|