Főzött pogácsa:
Hozzávalók: 10 dkg Trappista- és 15 dkg füstölt sajt, 40 dkg liszt, 4 dl tej, 25 dkg margarin, 3 tojás, kb. 1 csapott teáskanálnyi só, fél csomag sütőpor.
A lisztbe beleszórom a sütőport, sót és csomómentesre keverem az olvasztott margarinnal és a tejjel. Lassú tűzön sűrűre főzöm. Mikor elválik az edény falától leveszem a tűzről, belekeverem a reszelt sajtokat és egyenként a tojásokat. Jól kikeverem, langyon vizes kézzel diónyi gombócokat formálok belőle. Sütő papírral bélelt vagy zsírozott lisztezett tepsibe teszem, tetejét tojással megkenem és megszóróm szezámmaggal. Közepes hőfokon sütöm kb. 25 percig.
Jó étvágyat! Ez a recept egy ismerősöm anyukájától való Vernyikné Anett anyukájától való.
Ez olyan régi recept, hogy még Anett is gyerek volt. |