Hozzávalók:
20 dkg liszt, 15 dkg margarín, 8 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 2 evk.rum, 1 citrom reszelt héja, só, 1 tábla ét tortabevonó, és lekvár(ami lehet bármilyen).
Készítése:
A lisztet összegyúrjuk a margarínnal, a cukorral, a darált dióval, a rummal , reszelt citromhéjjal és sóval.
Ha kell adhatunk hozzá tejet is. A tésztát folcpakba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 4-5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki. belőle. A tészta korongokat sütőlemezre tesszük és szép világosra megsütjük. Ha kihűllt kettőt összeragasztunk lekvárral. Ét tortabevonót gőz fölött megolvasztunk és adunk hozzá két kiskanál olajat. Ezzel a mázzal lelocsoljuk a formákat, célszerű a formákat először egy lemezre vagy rácsra tenni, mert a csokikrém lefolyhat a tésztáról.Mikor megszilárdult a csokimáz, akor lehet fogyasztani.
Jó étvágyat!
A süti a nagynénémnél készült.
|