Hozzávalók a tésztákhoz:
6 tojás, 24 dkg kristálycukor, 6 evk erős főzött kávé, 18 dkg liszt, 1 evk őrőlt f.kávé, késhegyni sz.bikarbóna.
A krémhez:
1 van.pudingpor, 7.5 dl tej, 3 evk. kr. cukor, 10 dkg kókuszreszelék, 25 dkg margarín,20 dkg porcukor.
Készítése:
tészta:
A tojásssárgákat a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzzáadjuk a kávét.A lisztet az őrölt kávéval és a szódabikarbónával elkeverjük, és ezt hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a habbá vert t. fehérjét. Tortaformába öntjük, és megsütjük.
Krém:
A pudinport 1.5 dl tejjel és a cukorral elkeverjük, 6 dl forralt tejjel megfőzzük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ha kihűlt, belekeverjük a margarinnal vegyített porcukrot.
A tortát 3 részre vágjuk és a krémmel megtöltjük őket.Ha marad krém az oldalát is bekenjük vele. Tetejét csokireszelékkel megszórjuk, tejszínhabbal díszitjük.
Jó étvágyat!
|