Hozzávalók:
* 50 dkg vegyes darálthús
* 1/2 l paradicsompüré
* 3 hagyma
* 1 répa
* 2 db paprika
* 1 kupac fokhagyma
* 1 ek kristálycukor
* 3 ek olaj
* 1 ek ecet
* 2 ek paprika-őrlemény édesnemes
* 1 ek paprika-őrlemény csípős
* 3 kh bors
* 1 ek oregano
* 50 dkg lasagne tészta
Hozzávalók a bechamel szószhoz:
* 4 ek olaj
* 3 ek liszt
* 1/4 l tej
* 1 pohár tejszín
* 1 kk só
* 2 kh bors
* 1 csomag reszelt sajt
Készítése:
* A hagymákat meghámozzuk és finomra vágjuk
* A paprikát megmossuk, a magházat eltávolítjuk és finomra vágjuk
* A répákat megmossuk, meghámozzuk és finomra vágjuk
* Egy serpenyőben olajat forrósítunk
* A hagymát megpirítjuk majd
* Hozzáadjuk a répát és tovább pirítjuk
* Hozzáadjuk a paprika-őrleményt
* Ecettel és vízzel gyorsan felöntjük
* Fontos: a paprikát nem pirítsuk sokáig, különben keserű lesz!
* Hozzáadjuk a paradicsompürét és felfőzzük
* Hozzáadjuk a húst és a fűszereket (bors, oregano, cukor, só)
* Lassú tűzön hagyjuk főni
* Utoljára a paprikadarabokat és a passzírozott fokhagymát adjuk hozzá
* Még egyszer ízesítjük
* Fontos: az ételnek fűszeresnek kell lennie, mert a lasagne különben unalmas lesz, a fehér szósz és a tészta sokat felvesz az ízből.
* A béchamel szósz a következőképpen készül:
* Egy serpenyőben olajat forrósítunk
* Abban lisztet dinsztelünk
Forró vízzel felöntjük és folyamatosan kevergetjük (azért szükséges forró víz, hogy a liszt ne csomósodjon)
* Kicsit főzzük és
* Utána még egyszer felöntjük tejjel
* Tipp: ha a szósz túlságosan híg, hagyjuk állni a meleg tűzhelyen és folyamatos kevergetés mellett még így főzzük.
* A tejszínt és a sajt felét a béchamel szószhoz keverjük
* Sóval és borssal fűszerezzük
Egy tepsibe vagy felfújt formába egy merőkanál fehér szószt öntünk
Aztán egy réteg tésztalapot teszünk rá
Egy merőkanál darálthúst oszlatunk szét rajta
Megint fehér szósz, tésztalap, darálthús és így tovább..
A utolsó réteg tésztalap, amin vastagon szétoszlatjuk a fehér szószt.
Végül sajttal megszórjuk
A sütőben 180 fokon lassan aranysárgára sütjük
Jó étvágyat!
|