Almás muffin vörös áfonyával
Hozzávalók (16 darabhoz):
6 db tojás
100 g puha vaj
120 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
300 g liszt
1/2 tasak sütőpor
2 db alma
50 g vörös áfonya
porcukor a szóráshoz
liszt és vaj a formához
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjékből verjünk kemény habot. A vajat keverjük krémesre a kétféle cukorral, majd dolgozzuk bele a tojások sárgáját. Végül forgassuk bele a fehérjéből vert habot, a lisztet és a sütőport is úgy, hogy sima tésztát kapjunk.
A muffinsütő formát vajazzuk és lisztezzük ki, és félig töltsük meg a tésztával a mélyedéseket. Szórjunk rá a megmosott, meghámozott, magház nélküli, apróra vágott almából és a vörös áfonyából is, majd kanalazzunk rá egy újabb, vékony réteg tésztát.
Süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig. Hagyjuk a formában kihűlni, majd óvatosan vegyük ki a muffinokat. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat! |