Anna-tészta hozzávalói:
- 1 db tojás
- 2 dkg szalalkáli
- 30 dkg finom liszt
- 1,5 dl kávé
- 6 dkg kristálycukor
- 6 dkg zsír
Krém
- 2 dl tej
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dkg finom liszt
- 2 db tojássárgája
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Tetejére
- 2 db tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
Anna-tészta
A cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátán világosra sütjük belőle a lapokat.
Krém
A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel meg a tojássárgájákkal kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat, és az egészet habosra keverjük. A főzött és a vajas krém finom együttesével egyenletesen megtöltjük a lapokat.
Tetejére
A tészta tetejére a tojásfehérjékből és a cukorból felvert kemény habot tesszük – de ez akár el is maradhat.
Jó étvágyat!
|