Hozzávalók:
5 dkg dióbél
25 dkg tejcsokoládés tortabevonó
5 dkg étcsokoládés tortabevonó
1 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
7,5 dkg vaj
4 evőkanál diólikőr
2-3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A diót finomra vágjuk, a csokoládét nagyobb darabokra törjük. Felmelegítjük a tejszínt, felolvasztjuk benne a vaníliás cukrot, a vajat és a bevonót. Belekeverjük a diót és a likőrt, majd legalább 4 órára a hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen. Kézi robotgép habverőjével krémesre keverjük a masszát. Kis halmokra osztjuk, és hideg kézzel gyorsan golyókat formázunk belőlük. A trüffeleket kakaóporba hengergetjük, és fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat! |