Almás szelet
Hozzávalók 18 db-hoz:
Tészta:
4 db tojás, 10 dkg porcukor,10 dkg kristálycukor, 12.5 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 25 g étkezési keményítő, vaj és liszt a tepsi kikenéséhez.
Töltelék:
750 ml tej, 75 g kristálycukor, 2 tasak vaníliaízű pudingpor, 500 ml habtejszín, 20 g zselatinpor, 2 evőkanál citromlé, 3 db alma, 1 tasak tortazselé.
Készítése:
1. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük habosra a porcukorral, a fehérjékből verjünk kemény habot a kristálycukorral.A kétféle masszát öntsük ossze szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a keményítőt.Majd óvatosan keverjük össze az egészet.
2. A tepsit vajazzuk és lisztezzük ki és kanalazzuk bele a tésztát, süssük meg előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt. Majd hagyjuk kihűlni a tepsiben.
3. A tejet kezdjük el melegíteni és lassan kevergetés mellett adjuk hozzá a cukrot és a pudinporokat, csomómentesre kell keverni.Ha kihűlt adjuk hozzá a felvert habtejszínt. A zselatínt oldjuk fel 100 ml liter forró vízben és ezt öntsük a pudinghoz. Az egészet óvatosan keverjük össze és ízesítsük citromlével.
A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet.
4. Az almákat magozzuk ki, de nem hámozzuk meg. Szeleteljük fel.
A tortazselét a leírás szerint készítsük el .
A krém tetejére rakjunk egy-egy szelet almát, majd öntsük rá a zselét.
1.5 órára tegyük hűtőbe! Majd kockára vágva tálaljuk!
Jó étvágyat! |