GASZTROVILÁG
Tartalom
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
EGYTÁL-ÉTELEK
 
LEVESEK!
 
PÖRKÖLTEK
 
SÜLTEK
 
Főzelékek
 
KELT TÉSZTÁS RECEPTEK
 
RÉTESEK
 
SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTEMÉNYEK
 
SAJÁT, BEVÁLT RECEPTJEIM
 
PALACSINTÁK
 
Köretek
 
Saláták
 
HIDEGTÁLAK
 
ÜNNEPI AJÁNLATAIM
 
Diétás receptek cukorbetegeknek!
 
HÚSVÉTI ÉTELEK ÉS SÜTEMÉNYEK!
 
Látogatott oldalaim
 
HOGY TETSZIK AZ OLDAL?
SZAVAZZ!
MILYEN AZ OLDAL?

NEM TETSZIK
KÖZEPES
NAGYON JÓ
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
TÁJÉKOZTATÓ!

           Kedves Látogató, olvasó!

Ha gondolja(gondolod), hogy van olyan recept a gyűjteményében

amit szívesen megosztana velem és az ide látogatóval,

akkor kérem írja(írd) meg a Vendégkönyvembe.

Ezeket a recepteket  az oldalamon külön fogom megjeleníteni.

            Várom a recepteket.

                  Üdv: Andi.

 
IDŐJÁRÁS

 

 
BEKÜLDÖTT RECEPTEK KÉPEI
Tartalom
 
LEGÚJABB RECEPTEIMNEK KÉPEI

     CSOKIS-KÓKUSZOS TORTA

                 DERELYE

      TÖLTÖTT KÁPOSZTA   

  ALMÁS-PUDINGOS SÜTEMÉNY

            TÚRÓSLEPÉNY

   TÚRÓVAL-TÖLTÖTT KIFLIK 

     DIÓVAL TÖLTÖTT KIFLIK   

    HAJTOGATOTT BURGONYÁS 

               POGÁCSA

 

 

 

          

 

 

 
TORTÁK
 
TÖLTÖTT PIZZA

A tésztához:
3˝ dl víz
50 dkg finomliszt
1 evőkanál só
2 kávéskanál morzsolt oregánó
Ízlés szerint frissen őrölt bors
1 tasak szárított élesztő
˝ kávéskanál cukor
1 evőkanál olívaolaj


A töltelékhez:
15 dkg aszalt paradicsom (pl. D'Amico)
15 dkg pármai vagy pármai jellegű sonka (pl. Tesco pármai sonka)
20 friss bazsalikomlevél
frissen őrölt bors

kevés olaj a kelesztőtál és a tepsi kikenéséhez
kb. ˝ evőkanál olaj a pizza tetejére
kevés finomliszt a tészta nyújtásához.

 

A vizet és a lisztet meglangyosítjuk a mikróban, majd hozzáadjuk a sót és a morzsolt oregánót, aztán tekerünk hozzá bőven frissen őrölt borsot. Utána a meglangyosított vízből kiveszünk 4-5 evőkanálnyit, és egy kis tálkában összekeverjük a szárított élesztővel meg a cukorral. Az élesztő néhány perc alatt felhabosodik.

A maradék vízhez hozzáöntjük az olajat, és elkezdjük összeállítani a tésztát. A tálban várakozó, langyos liszthez hozzáadjuk az olajos vizet és a felhabosodott élesztőt, majd a kézi robotgépbe beillesztjük a tésztadagasztó karokat, és 6-7 perc alatt türelmes, kitartó munkával kidolgozzuk a tésztát. Először nem megy könnyen, aztán már igen.

Amikor a tészta fényes és sima lett, kicsit kézzel is átgyúrjuk, majd bucira formálva meghempergetjük egy kiolajozott, nagy keverőtálban, hogy vékony olajréteg kerüljön a felületére. A tálat letakarjuk konyharuhával, és a tésztát meleg helyen 1-2 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Ezalatt előkészítjük a töltelék paradicsomos részét. Az aszalt paradicsomot lecsöpögtetjük, aztán a bazsalikomot megmossuk, megszárítjuk, és botmixerrel összedaráljuk a kettőt. Nem lesz belőlük teljesen sima pép, de erre nincs is szükség.

Visszatérünk a tésztához. Enyhén lisztezett gyúródeszkán alaposan átgyúrjuk, és megfelezzük. Az egyik adagból lesz a töltött pizza alja, a másikból a teteje. Ezután előveszünk egy 20x30 cm-es tepsit, vékonyan kiolajozzuk, és az egyik tészta-adagot lisztezett nyújtófával akkorára nyújtjuk, hogy pont beleférjen a tepsibe. Rákenjük a házi paradicsomos pépet, majd cafatokban rátépkedjük a sonkát, és meghintjük frissen őrölt borssal. Most jön a másik tészta-adag: kinyújtjuk akkorára, mint az előzőt, és a nyújtófa segítségével ügyesen átemeljük a tepsibe úgy, hogy betakarjuk vele a tölteléket.

A töltött pizza tetejét óvatosan megnyomkodjuk, hogy kiszorítsuk alóla a levegőt, aztán az alsó és felső tésztalap széleit ujjainkkal egymáshoz nyomjuk, és ezzel bezárjuk a tölteléket a tésztarétegek közé.

A töltött pizzát lefedjük konyharuhával, és meleg helyen 30-45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Amíg ez megtörténik, előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat).

Sütés előtt a töltött pizzát néhány helyen villával megszúrkáljuk, aztán vékonyan lekenjük kb. ˝ evőkanál olívaolajjal, és 25 perc alatt aranybarnára sütjük. JÓ ÉTVÁGYAT!

 
BEMUTATKOZÁS

                                Üdvözlök mindenkit!

Andi vagyok és szeretek sütni-főzni. Szeretném veletek megosztani az eddig kipróbált és bevállt receptjeimet. Remélem hasznát veszitek majd. Kérlek benneteket, hogy ti is irjatok nekem reciket, amiket én is kifogok próbálni.

                   Mindenkinek jó sütést-főzést kivánok!

                                            Andi.

 
DÁTUM ÉS NÉVNAP
 
NAPTÁR
2025. Május
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
IDŐ
 
OLDAL AJÁNLÓ!

 
SÜTÉSI PRAKTIKÁK!
 
ELŐÉTELEK
 
KÜLÖNLEGES ÉTELEK
 
MUFFINOK
 
ENNYIEN NÉZNEK!
Indulás: 2008-12-15
 
PIZZA, ÉS FELTÉTEK
 
ÉDES SÜTEMÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖS SÜTEMÉNYEK
 
SÓS SÜTEMÉNYEK
 
EGYSZERŰ ÉS OLCSÓ SÜTEMÉNYEK!
 
KRÉMEK-TÖLTELÉKEK
 
ÓLVASÓK RECEPTJEI
 
PÁSTÉTOMOK
 
CHAT!
Üdv. mindekinek. Írjatok bátran a receptekről amiket kipróbáltatok, hogy milyenek lettek. Itt kérdezhettek a receptekkel kapcsolatban. Üdv. Andi.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Linzerkarika
Tartalom
 
Tartalom

A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG