Hozzávalók:
4 darab TV paprika,1 fej hagyma,4 közepes paradicsom,1 közepes cukkíni,10 fej gomba,Só, bors, bazsalikom, 3 gerezd fokhagyma,Kevés olívaolaj,A bundázáshoz: liszt, zsemlemorzsa, tojás
Elkészítés:
Gombát, paradicsomot, hagymát, és a cukkínit vágjuk fel apró kockára.
Olajon futtassuk meg a hagymát, majd tegyük bele a cukkínit, kicsit
pirítsuk le, majd tegyük rá a gombát, fűszerezzük meg. Várjunk amíg a
gomba levet enged, ezt főzzük el majd csak ekkor tegyük rá a
paradicsomot. Főzzük a töltelékünket még egy 5 max 10 percig. Mossuk
meg a paprikákat, majd vágjuk be hosszában majd a csumájától körülbelül
2 cm-re hogy egy T betűnk legyen. Kaparjuk ki a magokat, ezután pedig
töltsük bele a tölteléket. Forgassuk bele lisztbe majd felvert tojásba
és zsemlemorzsába. Végül bő forróolajba süssük arany barnára a
paprikákat. Köretnek a rizst ajánlom. Jó étvágyat!
|