
Hozzávalók:
tészta: 6 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt.
krém: 1 cs.puncs pudingpor, 3 dl tej, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarín.
máz: 1 cs. puncsízű cukormáz, 2 evőkanál víz.
Készítése:
tészta:
A tojás fehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet. A tepsit kibáleljük sütőpapírral és ujjnyi vastagon ráterítjük a tésztát és mérsékelt meleg sütőben megsütjük.
krém:
A tejet felforraljuk és a pudinggal sűrűre főzzük., és ha langyosra hűlt, akkor a porcukorral habosra kevert margarínhoz adjuk.
A tészta összeállítása:
Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk és krémmel megtöltjük. A cukormázat a vízzel felolvasztjuk és a tészta tetejét bevonjuk. Színes tortadarával díszítjük, majd kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat! Húsvétra is kíváló sütemény! |