Hozzávalók:
25 dkg darált keksz, 7,5 dkg margarin, 2 evőkanál cukor, kevés tej
A töltelékhez:
50 dkg túró, 2 pohár natur joghurt, 10 dkg cukor,
1 csomag zselatin, 4 citrom
A tetejére:
tortabevonó csoki vagy citromos gyümölcszselé.
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a cukorral, a keksszel, és annyi tejjel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Egy tortaformába belenyomkodjuk. A túrót elkeverjük a joghurttal, a cukorral és a citromok reszelt héjával. A citromok levét kifacsarjuk, hozzáadunk kb. 4 evőkanál vizet, felfőzzük benne a zselatint, majd hozzákeverjük a túrós masszához, ráöntjük a tésztára, betesszük a hűtőbe. Ha megdermedt, bevonjuk tortabevonóval vagy zselével.
Jó étvágyat!
|