Hozzávalók:
3 kg bőrös malackaraj
0,2 kg sertészsír
2 kg vöröshagyma
0,5 kg fokhagyma
1kg savanyú káposzta
0,5 kg füstölt szalonna
0,3 kg bacon szalonna
1 csomó petrezselyemzöld
10 db tojás
0,6 kg finomliszt
0,5 kg zsemlemorzsa
0,5 l étolaj
1,2kg burgonya
őrölt bors
őrölt kömény
delikát
bazsalikom.
Készítése:
Az egész bőrös malackarajt leszedjük a csontról, felszeleteljük, sóval, ő. borssal, ő. köménnyel, friss kakukkfűvel fűszerezzük.
A szeleteket kizsírozott tepsibe helyezzük, kevés hagymával, fokhagymával pirosra sütjük.
A főtt, áttört burgonyát sóval ő. borssal, zsírban pirított hagymával, finomliszttel, tojássárgával és a habbá vert tojásfehérjével összekeverjük. Kivajazott formába tesszük, és 160 fokos sütőben készre sütjük.
A savanyú káposztát átöblítjük. Kevés zsíron hagymát pirítunk, majd a kockára vágott füstölt szalonnát és füstölt tarját megpirítjuk. Sóval, delikáttal, bazsalikommal ízesítjük, felöntjük vízzel, addig hogy ellepje. Ha elforrja a vizet, kész a káposzta. Ezután vajazott formába terítjük és kifagyasztjuk, ha megfagyott tetszés szerinti kockákra vagy háromszögekre vágjuk,
duplán bepanírozzuk és forró olajban ropogósra sütjük.
Tálaláskor a karajszeleteket a visszamaradt zsírral meglocsoljuk,
a rántott káposztával és a burgonyafelfújttal körítjük.Jó étvágyat!
|