Hozzávalók:
0,5 KG LISZT,1/4 MARGARIN,2 DKG ÉLESZTŐ, 2 DL TEJ, 1/2 KÁVÉSKANÁL SZÓDABIKARBÓNA, 2 EVŐKANÁL CUKOR, 4 TOJÁSSÁRGÁJA. BARACKLEKVÁR.
TÖLTELÉK:
25 DKG DARÁLT DIÓ, 25 DKG KRISTÁLYCUKOR. ÉS A TOJÁSOK FELVERT HABJA.
TETEJÉRE:
MÁZ: ÉT TORTABEVONÓ ÉS VAJ. ( 1 nagy tortabevonó és 10 dkg vaj).
KÉSZÍTÉSE:
tészta:
A lisztet, margarint a tojássárgájával a cukorral jól összedolgozzuk majd beleöntjük a tejben futtatott élesztőt. Utána hozzáadjuk a szódabikarbónát is és jól összedolgozzuk. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Mindet egyesével kinyújtjuk.
töltelék:
A darált diót összekeverjük a kristálycukorral, majd a tojások felvert kemény habjával.
A tészta összeállítása:
Hagyományos közepesen magas gáztepsit használjunk!
A kinyújtott tésztákat a következő képpen tesszük a kizsírozott és kilisztezett tepsibe:
TÉSZTA-rá a lekvár-TÉSZTA-rá a lekvár-TÉSZTA ÉS VÉGÜL A CSOKIMÁZ.
Csokimáz:
Veszek egy tálat és rakok bele vizet, majd ráteszek egy másik tálat aminek az alja ne érjen a vízbe. Felrakom melegedni. Ezután a csokit apró darabokra töröm és a felső tálba rakom a vajjal együtt és megvárom hogy felolvadjon. Mikor már kész akkor teszek hozzá 1 evőkanál olajat amitől fényes lesz a süti teteje. NEM SZABAD HOGY AZ ALSÓ TÁLBA A VÍZ FORRJON CSAK MELEG LEGYEN!
Mikor kész a süti, akkor hidegre tesszük, hogy a csoki rádermedjen. Én a fogyasztás előtt ha tehetem 1 nappal hamarabb elkészítem. Tálaláskor meleg késsel kell darabolni.
Jó étvágyat!

|