Szőlős krémsajt torta
Hozzávaló 8 szelet tortához:
Tészta: - 20 dkg liszt,
- 10 dkg vaj,
- 3 evk.cukor.
- 1 tojás.
A krémhez: - 2.5 dl tej
- 4 evk,cukor
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 15 dkg mascapone sajt.
A tetejére: - 50 dkg szőlő
- 1 tasak tortazselé.
Készítése:
Előkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beledolgozzuk a cukrot és a tojást, és síma tésztává gyúrjuk.Fóliába tekerjük és a hűtőbe tesszük kb.30 percre.
A szőlőszemeket megmossuk és félbevágjuk és óvatosan kivesszük a magjukat.
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegíteni. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtuk 24 cm-es tortaformájúvá és kibéleljük vele a formát.Az alját megszúrkáljuk és 15 perc alatt megsütjük. Mikor megsült, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Közben a krémet elkészítjük: a tejet a cukorral felforraljuk, hozzákeverjük a pudinport , majd folytonos kevergetés mellett összeforraljuk sűrű krémmé. A tűzről levéve kevegetjük hogy minél hamarabb kihűljön. Hülés után hozzáadjuka mascaponét és mégegyszer jól összekeverjük.
Ezt a krémet rákenjük a megsült tésztára, rászórjuk a szőlőket, majd a tortazselével leöntjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára és fogyasszuk.
Tortazselé: a tasakon lévő leírás szerint készítjük el.
Jó étvágyat! |