Egy normál formájú tortakarikában sütéshez.
Hozzávalók:
6 szelet ananász,(konzerv), 1 evk. étk.keményítő, 6 db kandírozott cseresznye, Ezek a tetejére kerülnek!!.
A kevert tésztához:
10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 tojás,5 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, fél teáskanál sütőpor, sütőpapír és zsiradék a kikenéshez.
Készítése:
A formát kibéleljük sütőpapírral és az oldalát vajjal bekenjük.A sütőt előmelegítjük.Az ananász szeleteket lecsepegtetjük, majd a levéből kiveszünk 1. 25 dl-t. A vajat és a cukrot habosra kevejük. Először a tojást,majd a lisztet és a kókuszreszeléket és a sütőport kevejük hozzá. A keményítőt 2-3 evk ananászlével símára keverjük. A többi levet felmelegítjük, belekavarjuk a keményítőt, és 1 percig folyamatos keverés mellett sűrűre felfőzzzük. Elsímitjuk a formában, elrendezzük rajta a szeleteket, közepébe egy-egy cseresznyét helyezünk. Rásímitjuk a tésztát és 175 fokon(lég.kev.160 fokon) készre sütjük.Kb.40 perc.Mikor kihűlt kivesszük a formából és tálaljuk.
jó étvágyat!
|