Hozzávalók:
20 dkg vaj, 15 dkg barnacukor, 1 cs van.cukor, 4 tojás, egy csipet só, 30 dkg rétesliszt, 5 dkg keserű kakaó, 2.5 dl tej.
Töltelék:
3 evk.ribizlizselé, 50 dkg eper, 3 dl tejszín, 1 cs. habfixáló por, 1 kk.van.cukor, 2 evk. porcukor és zsiradék a tortaforma kikenéséhez.
Készítése:
A vajat a cukorral és a vajjal és a van. cukorral habosra keverjük. Maj d a tojást és a sót beledolgozzuk. A liszet, a kakaót, és a sütőport rászórjuk, és a tejjel együtt beleforgatjuk. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és a hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük. Kb. 1 órát sütjük 180 fokon.A kihűlt tortalapot keresztbe kettévágjuk és az alsó részét a ribizkezselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk és negyed részét félretesszük a díszítésre., A többit nagyobb darabora szétnyomkodjuk óvatosan nehogy sok levet eresszen. A tejszínt félig felverjük, majd a habfixálót és a van. cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá berjük. Az összenyomkodott epret hozzáadjuk. A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük a MÁSIK LAPOT RÁTESSZÜK A MARADÉK HABOT A TETEJÉRE SÍMITJUK, ÉS 2 ÓRÁT hűtőbe tesszük.Tetejére rakjuk a maradék epret kidíszítve a tortánkat.
Jó étvágyat!
|