Hozzávalók:
35 dkg cukor, 25 dkg ráma margarín, fél citrom, 5 tojás, 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evk. kakaó, késhegynyi piros ételszínező.
Töltelék: 1 üveg sárgabaracklekvár.
A tetejére: 1 tortabevonó csokoládé, 2 evk.olaj és kókuszreszelék.
Készítése:
Tészta:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a margarínt, a citrom reszelt héját és a levét. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a margarínos masszához adjuk. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk.
Csokoládémáz: Gőt fölött megolvasszuk a tortabevonót és hozáadunk 2 evk.olajat ezzel kenjük meg a süti tetejét!
A tészta összeállítása:
Mivel a tésztát 3 részre osztottuk, így az első részt a kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük. Amíg sül a második részhez hozzáadjuk a kakaót., a harmadik részhez pedig az ételszínezőt. Megsütjük a másik két tésztát is. Mikor kisültek így rakjuk össze a kész süteményt: tészta-lekvár-tészta-lekvár-tészta-csokoládémáz. és végül kókuszreszelék.
Vizes késsel szeleteljük!! Mutatós sütemény és nagyon finom!
Jó étvágyat!
|