Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka(de lehet comb is), 3 fej vöröshagyma,zsír, őrölt bors, só, babérlevél, mustár,tészta és tejföl.
Készítése:
A lapocka húst felkockázzuk és megmossuk. Egy serpenyőben zsírt melegítünk és belerakjuk a fölkockázott hagymát és üvegesre pirítjuk. Mikor már a hagyma pirul, akkor beletesszük a húst, hozzáadjuk a babérlevelet(2-3 db), sózzuk, borsozzuk. Felengedjük vízzel, hogy jól ellepje. Mikor már nagyon forr, lezárjuk és fedő alatt főzzük lassú tűzön kb.1.5 órát. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a mustárt és jól összeforraljuk az egészet. A főzési időt figyeljük, mert változhat a hús puhasága miatt. Tálalásnál főtt tejfölös tésztát adunk hozzá.A főzési idő alatt az elfőtt levet pótolni kell!!!
Jó étvágyat!


|