Hozzávalók:
40 dkg liszt, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, csipet só, 2 evőkanál tejföl, 20 dkg vaj,
Töltelék:
20 dkg darált dió, 10 dkg porcukorral elkeverve. De lehet kakaóval tölteni illetve mákkal is.
Készítése:
A tészta hozzávalóit jól öszedolgozzuk és 4 cipóba osztjuk. 1 órát kelesztjük. Kinyújtjuk és a diós töltelékkel megtöltjük. Óvatosan feltekerjük és egy tálcára rakjuk, majd a hűtőbe tesszük kb 1 órára. Ezután kb. 2 cm vastag karikákra szeleteljük, tepsibe tesszük és erős lángon kb. 35 perc alatt készre sütjük. Sütés közben egyszer-kétszer kivesszük és a tetejüket meglocsoljuk vaniliás tejjel. Mikor kihűltek porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!
 |