Almás tészta
Hozzávalók:
25 dkg margarín vagy vaj, 5 tojásssárgája,1 egész tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 1 kis tejföl és 1 sütőpor és liszt amennyit felvesz és reszelt citomhéj.
Töltelék: 2 kg alma, fahéj, 15 dkg cukor, 1 egész citrom leve.
Készítése:
A margaínt a tojások sárgájával és az 1 egész tojással, 6 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral , tejföllel habosra keverjük. Ezután a lisztet összedolgozzuk a sütőporral. Az egészet jól összedolgozzuk, majd 2 részre osztjuk.
Töltelék: az almákat megpucoljuk, nagyjukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a citrom levét. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és ezzel jól eldolgozzuk az ízesített almát.
A tepsit jól kizsírozzuk és lisztezzük. Az egyik felét a tésztának kinyújtuk és a tepsibe tesszük. Szórunk rá zsemlemorzsát, majd ráhalmozzuk az almás tölteléket, és végül rátesszük a tészta másik kinyújtott részét. Tetejét megkenjük tojással, megszúrkáljuk viilával, hogy ne repedjen ki. Sütési idő: 40 perc.
Jó étvágyat!


|