
Hozzávalók.
tészta:
50 dkg liszt, 1 reszelt citromlé, 1 csomag sütőpor, 15 dkg margarín, 2 tojás+1 tojásfehérje a kenéshez., 10 dkg cukor, 1-2 dl tej.
töltelék:
1 kg alma, 15 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 5 dkg mazsola, 1 tojás, 1mkk. őrölt fahéj.
Készítése.
tészta:
A vajat, tojást és a cukrot habosra keverjük,és hozáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat, és lassanként a tejet. Ha elég síma a tészta, fél cm vastagra kisodorjuk, nagy gömbölyű lapokat szaggatunk belőle.
töltelék:
Az almákat meghámozzuk és a magházat eltávolítjuk. Felszeleteljük, és összekeverjük a cukorral, az 1 tojással, mazsolával és a fahéjjal.
A tészta összeállítása:
Az almás masszát a tésztalapok felére rakjuk és a másik felével betakarjuk. Zsírozott tepsibe tesszük őket, tetejüket megkenjük felvert tojásfehérjével, majd forró sütőben megsütjük.
Jó étvágyat!
|