EZT A RECEPTET EGY ISMERŐSÖMTŐL KAPTAM, NAGYON FINOM! ÉN HÚSVÉTRA KÉSZÍTETTEM EL ELŐSZÖR ÉS NAGY SIKERT ARATOTT!!
A vajat elkeverjük 2,5 dl vízzel, a cukorral meg a sóval, s egy fazékban felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet meg a keményítõt, és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény oldalától. Levesszük a tûzrõl, a masszát rövid ideig hûlni hagyjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A tészta akkor jó, ha szép fényes, és könnyedén lecsúszik a kanálról. A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütõpapírral kibélelt tepsire halmokat nyomunk belõle. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk durvára vágott mandulával. Elõmelegített sütõben, 180 fokon 20-25 percig sütjük, a sütõben hagyjuk langyosra hûlni.
A krémhez a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a meleg vízben feloldott zselatinnal együtt, habverõvel óvatosan a pörkölt, megdarált mandulához keverjük.
A fánkocskákat éles késsel középen vízszintesen kettévágjuk, nyomózsák segítségével beletöltjük a mandulakrémet, majd visszatesszük a kalapkákat. Tálalás elõtt finoman meghinthetjük porcukorral.
Jó étvágyat!
|