EZ EGY SZERB ÉTEL,SZERBIÁBAN GYAKRAN ESZNEK SERTÉS ÉS MARHAHÚS ÖSSZEKEVERÉSÉVEL
KÉSZÜLT ÉTELEKET. EZ IS EGY ILYEN ÉTEL, NAGYON LAKTATÓ KÖNNYŰ SALÁTÁVAL ILLETVE
BURGONYA PÜRÉVEL TÁLALJUK!
Hozzávalók a pogácsához:
30 dkg sertéshús, 30 dkg marhahús, 1 szikkadt zsemle, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 piroshúsú kaliforniai paprika, 2 tojás, 1 kk. őrölt paprika (édes), 1 csokor petr.zöld.
Hozzávalók a töltelékhez:
2 piroshúsú kaliforniai paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 evk.olaj, 10 dkg juhsajt, 2 evk.vaj, petrezselyem, kakukkfű és só.
Készítése:
A húsoknál lehet előre ledarált húst is használni, csak vegyesen legyen a megadott súlyban sertés-marha. A hagymákat megtisztítom és apróra vágom. A paprikát félbevágom az ereket kiszedem és apróra vágom. Majd a pogácsa hozzávalóit egy tálba teszem, a zsemlét beáztatom, kinyomkodom és a masszához teszem. Az öszes hozzávalót jól összedolgozom és a hidegre teszem.
Töltelék:
A paprikát 220 fokon sütőben megsütöm, ez akkor van kész ha a paprika már hólyagosodik. Ekkor kiveszem,és nedves konyharuhába rakom. Ilyenkor mikor már összeesik, akkor könnyen lejön a haja. A magokat, ereket eltávolítom és összedarabolom. A hagymát nagyon finomra vágom, és forró olajban megfonnyasztom. Hozzáadom a paprikát és együtt párolom tovább.
A pogácsa összeállítása:
A húsmasszából vizes kézzel gombócokat formálunk, egy kicsit összelapítjuk, közepére rakunk tölteléket, utána egy darabka juhsajtot, majd újra gombócokká gyúrjuk őket. Forró olajban közepes lángon jól átsütjük őket. Jó étvágyat! |