BAKONYI GOMBÁS SZELET TÉSZTÁVAL
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet karaj vagy sertés comb, 3 fej vöröshagyma, kevés pirosarany, só, bors, tejföl, 30 dkg gomba, 1 csomag petrezselyemzöld, zsír,tészta.
Készítése:
Én most combhúsból csináltam. Először is a húsokat kiklofolltam és mindkét oldalukat sóztam, borsoztam. Egy serpenyőben zsírt melegítettem és a húsokat elősütöttem(mindkét oldalukat). Ez azért fontos, hogy az ízek benne maradjanak. Egy másik serpenyőbe pedig szintén zsírt melegítettem és beleraktam a karikára szelt 2 fej vöröshagymát, majd tettem bele pirosaranyat, sót, borsot és fedő alatt addíg pároltam, míg a hagyma teljesen meg nem főtt. Mikor kész lett a hagyma, beletettem a húsokat és addíg főztem fedő alatt, míg a hús meg nem puhult. Az elpárolgó levet pótolni kell! Ha megfőttek a húsok, akkor kiszedem a serpenyőből és a hagymás szaftot átpaszírozom, majd ebbe az átpaszírozott lébe visszateszem a húsokat, teszek bele tejfölt. Ezzel a résszel készen is vagyok
Következő lépés a gomba elkészítése. Abban a zsíradékban amiben sült a hús, beledarabolok 1 fej vöröshagymát apró kockára, beleteszem a gombaszeleteket és az apróra vágott petrezselyem zöldet. Sózom, borsozom és puhára főzöm.
Legutoljára pedig kifőzöm a tésztát hozzá. A tésztát tálalás előtt meglocsolom a húsos szafttal. Tálalhatom.
Jó étvágyat!

|