Hozzávalók:
20 dkg margarín, 6 tojássárgája, pici só, 2 dl tej, 2 evk. cukor, 2 dkg élesztő, liszt amennyit felvesz.
Töltelék:
0.5 liter túró, 20 dkg cukor, 2 fertály tejföl vagy 2 db nagy tejföl, 2 félmarék liszt, 6 tojás fehérje.
Töltelék(túróhab) készítése:
A túrót összekeverjük a cukorral,a tejföllel és a liszttel.Majd a tojásfehérjékből kemény habot készítünk és a túrós masszához keverjük, úgy hogy a hab ne essen össze. Ezt a tölteléket kell a két tészta közé tenni.
Készítése:
tészta:
A hozzávalókat összegyúrjuk és egy órát pihentetjük.Majd két részre osztjuk a tésztát. A tésztákat ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Összeállítása:
Az egyik kinyújtott tésztát a tepsi aljára tesszük majd rákenjük a túróhabot, és végül a másik kinyújtott tésztával letakarjuk. . Tetejét fejfölös tojással megkenjük és a sütőbe tesszük, kb. 45 percig sütjük.Ha kihűlt tetejét porcukorral szórjuk és szeleteljük.
Jó étvágyat!

|