Hozzávalók:
25 dkg margarín, 5 tojás sárgája, 1 egész tojás, 6 ev. cukor, van.cukor, 1 kis tejföl, 1 sütőpor, liszt amennyit felvesz.
Töltelék: 1 kg savanya alma, 20 dkg cukor, fahéj, citromlé( 1 evk.) és a tojások felvert habja.
Készítése:
A margarínt a tojássárgájával a cukorral a van. cukorral, és a tejföllel habosra keverem. Ezután a tésztát jól összedolgozzuk a sütőporral és a liszttel. Mikor kész 2 részre osztom. Az egyiket kinyújtom ujjnyi vastagra és a tepsibe rakom. amit először lisztezek és vajazok. Rászórók zsemlemorzsát, ráöntöm az almás masszát majd újra a tésztát teszek rá. Jól megszúrogatom a tetejét és t.sárgája és tejföl keverékével megkenem. Sütőbe teszem és kb. 45 percig sütöm Mikor kész és kihűlt tetejét porcukorral meghintem.
Jó étvágyat!


|