Hozzávalók:
tészta:
4 tojássárgája, 15 dkg vaj vagy margarín, 3 dkg élesztő, 30 dkg liszt, 1 dl tej.
krém:
75 dkg túró, 25 dkg porcukor, 1 cs. van.cukor, 10 dkg mazsola, 1 citrom héja, 1 evőkanál liszt, 4 tojásfehérje.
Készítése:
A tésztához habosra verjük a tojásssárgákat a vajjal vagy margarínnal, és hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt., mjd a lisztet és alaposan összedolgozzuk. Két részre osztjuk, és az egyik lapot a tepsibe rakjuk. A tehéntúrót a van.cukrot,és a porcukrot símára keverjük. Beleszórjuk a mazsolát és a citrom héját. Hozzáadunk egy evőkanál lisztet és a felvert tojásfehérjét, majd óvatosan összekeverjük. A krémet a tepsiben lévő tésztára öntjük és a tészta másik felével betakarjuk. Forró sütőbe tesszük és közepes lángon megsütjük Mikor kisült, akkor hűlés után porcukorral meghintjük a tetejét, és kockákra daraboljuk és tálaljuk! Nagyon finom és egyszerű!
Jó étvágyat!
|