EZ EGY NAGYON FINOM OSZTRÁK ÉTEL, MIKOR MÉG OTT JÁRTAM AKKOR SZEREZTEM MEG A RECEPTJÉT, NEKEM NAGYON ÍZLETT.
HOZZÁVALÓK:
1 bontott csirke, 5 dkg füstölt szalonna, 5 nagy kelkáposztalevél, 1 tojás, 10 dkg gomba, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 dl tejszín, 1 evk.olaj, csipetnyi őrölt fehér bors, 1-1 mkk. kakukkfű és zsálya, 1 csokor petr.zöld. só.
A tésztához:
15 dkg liszt, 1 tojás, 1 evk.olaj, fél deciliter meleg víz, só, a tészta megkenéséhez 3 evk.olaj és 1 tojássárgája.
Készítése:
A csirkét megmosom és a bőrét leszedem. Az aprólékokat felrakom főni levesnek a combokat és más hús darabokat kicsontozok és kockákra vágom. A mellét hagyom egybe. A csirkemájat is megtisztítom és apróra darabolom. A szalonnát vékony csíkokra vágom, kakukkfúvel és zsályával ízesítem illetve sózom és borsozom. A csirkehúsokkal együtt egy tálba teszem és berakom a hútőbe fél órára. A gombát megtisztítom és felszeletelem, a paprikát kockákra vágom, a káposzta levelekről leszedem a vastag ereket, hogy fel tudjam majd tekerni. A lehűtött húst a melle kivételével ledarálom, tojással, sóval, borssal,tejszínnel és a vágott petr.zölddel jól összekeverem. A csirke mellét vékony csíkokra vágom, és az összevágott májjal együtt forró olajban megsütöm.
Közben elkészítem a tésztát:
A tésztához a lisztet a deszkára öntöm és egy kis mélyedést csinálok benne, beleteszem a felvert tojást, sózom és jól összedolgozom a meleg vízzel, addig gyúrom míg jól nyújtható tésztát nem kapok. Cipót formálok belőle, tetejét megkenem olajjal és mély tálba rakva félórát pihentetem.
A tésztát lisztezett deszkán négyszögletúre nyújtom és teljesen bekenem olajjal, A káposzta leveleket bekenem a csirkés hús felével,majd ráhallmozom a csirkemell csíkokat, a májdarabokat és a paprika darabokat, a gombaszeleteket és befedjük a maradék darált hússal. Az így megtöltött káposztákat feltekerem és a kinyújtott tésztára rakom, és a tésztával feltekerem , megkenjük tojással. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. fél óra alatt készre sütöm. Tálalásnál hideg vegyes salátát adok hozzá. Jó étvágyat!
|