Hozzávalók:
Sárga tésztához:
16 dkg margarín, 16 dkg porcukor, 1 cs. van.cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 12 dkg liszt, késhegyni sütőpor.
Barna tésztához:
16 dkg margarín, 16 dkg porcukor, 1 cs.van.cukor, 3 tojás, 10 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, késhegyni sütőpor.
A töltelék sárgabaracklekvár kb.30 dkg.
A máz a tetejére: 20dkg porcukor, 4 evőkanál kakaópor és 6 dkg margarín keveréke.
Készítése.
A sárga tészta:
A margarínt a porcukrot, a van.cukrot és a citrom reszelt héját habosra keverem, mjd hozzáadom a tojások sárgáját, és sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjéjét kemény habbá verem, majd óvatosan a masszához adom. A kivajazott és kilisztezett tepsibe sütőpapírt teszek és a masszát beleöntöm. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 25 perc alatt sárgára sütöm.
Barna tészta:
A hozzávalókat hasonló képpen összekeverem, csak a kakóport teszek bele és ezt is úgy sütöm ki, ahogyan a sárga tésztát.
A sütemény összeállítása:
A kisült lapokat hosszában kettévágom és megkenem lekvárral. Úgy rakom egymás tetejére, hogy a sárga lapra teszem a barnát, nehezéket rakok rá (tálat), hogy jól összeragadjanak, így hagyom kb. 1 órára. Miután jól összeragadtak, kb. másfél cm széles szeletekre vágom. A szeleteket a következő képpen rakom egymásra:
Az első szeletet megkenem lekvárral , ráfektetem a következő szeletet úgy, hogy a sárga részen kakaós -kakóson-sárga. Így váltakozva rakom egymásra a szeleteket közben pedig kenem őket a lekvárral.
Miuán kész vagyok, elkészítem a mázat, amivel bevonom a sütit teljesen. Hűtőbe teszem és 1 óra múlva már tálalhatom is.
Jó étvágyat!
A képet és a receptet egy ismerősömtől kaptam.
|