Hozzávalók:
· 450 gr fehérbab,
· 450 gr konzerv paradicsom,
· 1 közepes hagyma, kockára vágva,
· 3 db corizo (spanyol virsli), apróra vágva,de jó a magyar is.
· 115 gr Serrano sonka, apróra vágva, de jó bármelyik sonka is.
· 50 ml olívaolaj,
· 2 fokhagymagerezd, apróra vágva,
· 1 evőkanál édes spanyol (persze lehet magyar) paprika,
· só, ízlése szerint
Készítése:
A babot egy éjszakára beáztatjuk. A hagyma felét, a konzervparadicsomot és a babot három liter vízzel felöntjük, nagy lángon felforraljuk, majd fél órán át pároljuk. Hozzáadjuk a virslit és a sonkát, majd kb. 1 órán át folytatjuk a párolást. Amikor a bab megpuhult, félrehúzzuk az edényt a lángról. Egy nyeles serpenyőben megsütjük a maradék hagymát az olívaolajon az apróra vágott fokhagymával. Ha a hagyma megpuhult, félrehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk az édesnemes spanyol (magyar) paprikát és 225 ml vizet, amit a bab levéből veszünk el. Ezt a keveréket hozzáadjuk a babhoz, s ismét lassú lángon felforraljuk, s további 5-10 percig pároljuk, sózzuk ízlés szerint, majd melegen tálaljuk.Jó étvágyat!
 |