Tészta hozzávalói:
35 dkg liszt, fél kanál szódabikarbóna, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj vagy margarín,1 tojás,1 pohár tejföl.
Töltelék:
15 dkg cukor, fél liter tej, 3 evk. kiszt, 15 dkg vaj, 2 evk porcukor.
Készítése:
A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát gyúrunk és két cipót formálunk és 1 órai pihentetés után 2 lapot sütünk. Ha lapok kihűltek a töltelékkel megtöltjük őket. A KRÉMET ÍGY KÉSZÍTJÜK: a kristálycukrot barnára pirítjuk majd 1/4-ed liter tejjel felfőzzük, felolvasztjuk. Folyamatos kevergetés közben beleöntjük az 1/4-ed tejben elkevert 3 evk lisztet és sűrűre főzzük. 15 dkg vajat. 2 evk. porcukrot és 1 evk tejet habosra keverünk . és a kihűlt krémhez adjuk és jól átdolgozzuk. A betöltött süteményre csokimázat készítünk. (vaj+tortabevonó).
Jó étvágyat!
|