Almával töltött piskótatekercs
Hozzávalók a piskótához: 6 tojás 10 dkg glukonon ( vagy: fruktóz) 14 dkg liszt 1 citrom reszelt héja 5 g sütőpor Elkészítés: A tojások fehérjét felverjük,hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját is. A sütőporral kevert, szitált lisztet is hozzáadjuk ,óvatosan, hogy ne essen össze a habos krém , és a reszelt citromhéjat is. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten(170-180 fokon), sütőpapírral sütjük. Tortaformában: 35- 40 perc Közepes tepsiben: 25-30 perc Nagyobb tepsiben, tekercsnek: 20-25 perc Tanácsok: kb.45 dkg lesz belőle.
Almatöltelék hozzávalók:
60 dkg tisztított,reszelt,vagy vékonyra szeletelt alma 5 dkg glukonon,vagy fruktóz 15 dkg diabetikus baracklekvár 8 dkg darált dió csipetnyi fahéj 1 citrom reszelt héja . Elkészítése: Az almát az édesítővel elkeverjük,állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor teljesen puha, kenhető,hozzáadjuk a citromhéjat, fahéjat, s kihűtjük. A megsült piskóta lapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, kb.10 dkg lekvárral megkenjük,az almatölteléket rásímítjuk. A tésztát felcsavarjuk, és kihűtjük. A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük, a dióval megszórjuk. Szeletekre vágva kínáljuk, 15 db lesz belőle. Kalóriatartalom: 164 kcal
Jó étvágyat! |