A sütit tortaformában sütöttem!
Hozzávalók: 50 dkg piros ribizli.
A kevert tésztához:
15 dkg vaj, 3 tojás, 20 dkg porcukor, 5 dkg hámozott darált mandula, 10 dkg liszt, 4 dkg gyalult mandula. 2 teáskanál porcukor.
Készítése:
A sütőt előmelegítem. A formát kivajazom. A ribizlit megtisztítom. A vajat megolvasztom, a tojásokat a porcukorral habosra keverem. A mandulát és az olvasztott vajat belekeverem. A tésztát a formába öntöm, elosztom rajta ribizlit és a sütőbe teszem 175 fokon(légkev.160 fokon) 20 perc alatt készre sütöm. 20 perc után kiveszem a sütőből és a mandulás porcukorrl megszótom, majd 10 percig még sütöm. Majd ha már kész, kiveszem hűlni hagyom és a maradék gyümölccsel díszítem.
Jó étvágyat!
|