Ez kell hozzá:
3 tojásból sós, borsos, fokhagymás, petrezselymes fűszeres palacsintákat sütünk. Nekem 13 db lett ebből a mennyiségből. 35 dkg nagyméretű szeletelt sonka, 1 cs. lapka sajt, vagy ugyanolyan szeletelt, 20 dkg friss krémsajt, 50 dkg sötétzöld ceruzabab, 3 tojás+liszt+morzsa a panírozáshoz, olaj a sütéshez.
Így készül:
Először a babot sós vízben blansírozzuk, hogy roppanós maradjon. A palacsintákat elkezdjük sütni. Nekem az a technika vált be, hogy egyet sütök, egyet pedig kibélelek 1 szelet sonkával, 1 szelet lapkával, 1 kiskanál krémsajttal, pár szál zöldbabbal és felhajtom, mint a bejglit: oldalát behajtom és felgöngyölgetem. Mire ez megvan, épp megsül a következő palacsinta és így nagyon haladós a munka :)
Amikor a palacsinták kihűltek, hagyományosan bepanírozzuk a hengereket és forró olajban 2x1 perc alatt megsütjük.
Frissen az igazi, de jó tudni, hogy ha valaki nagyon ráérős, akkor érdemes előre elkészíteni, mert hűtőben másnapig gond nélkül eláll. Továbbá kiválóan fagyasztható és a rövid hétköznapi estéken csak ki kell kapni és megsütni.
Köretnek pirított napraforgóval kevert petrezselymes rizst és zöldfűszeres tartármártást adtam mellé.
Jó étvágyat!
|