15 dkg aszalt sárgabarackot meglocsolunk 2 evőkanál rummal és 1 evőkanál vízzel. Állni hagyjuk kb. 1 órát, majd szétaprítjuk a barackokat. Adunk hozzá 15 dkg darált diót, 2 evőkanál porcukrot, 1 evőkanál baracklekvárt(házi ha van), 1 evőkanál rumot. Jól gyúrható masszát kapunk. Adhatunk még hozzá egy kis darált kekszet(nem sokat), és kb. 5 dkg vajat, hogy lágyabb legyen. Kicsi golyókat formálunk belőle, majd tálra tesszük őket és 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen őket csokizni. Ha letelt az óra, kivesszük, fogpiszkálót szúrunk a közepébe és egyenként belemártogatjuk az olvasztott csokiba. A z olvasztott csoki áll 15 dkg étcsokiból és 1 teáskanál olajból. Mikor az egészet becsokiztuk akkor visszarakjuk őket a hűtőbe míg megdermed a csoki rajtuk. Nagyon finom csemege! Az aszalt barack helyett bármilyen aszalt gyümölccsel is elkészíthető!
Jó étvágyat! |