A tészta hozzávalói:
24 dkg porcukor, 3 evőkanál méz, 1 dl tej, 6 evőkanál keserű kakaópor, 15 dkg vaj vagy sütőmargarín, 3 tojás, 60-70 dkg liszt, 1 púpozott kiskanák szódabikarbóna.
A nyújtáshoz liszt.
A krémhez:
8 dl tej, 2 cs van.cukor, 1 cs (4 dkg) főzős vanília pudingpor, 4 evőkanál finomliszt, 30 dkg vaj vagy sütőmargarín, 30 dkg porcukor.
A mázhoz:
5 dkg vaj vagy sütőmargarín, 2 evőkanál keserű kakaópor, 10 dkg cukor,, 2 evőkanál víz.
Készítése:
A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével tűzálló tálba tesszük, majd vírgőz fölött, kb 15 perc alatt kicsit sűrű, enyhén karamellszínű masszává főzzük.A tűzről levéve 5 percig hűllni hagyjuk, majd összegyúrjuk a liszttel és a szódabikarbónával. 6 részre osztjuk, és enyhén meglisztezett deszkán kb. 20*30 cm -es lapokkra nyújtjuk.Egyenként őket megsütjük. Vigyázzunk nehogy megégjenek, ezért nem kell őket csak 5-6 percig sütni. Mikor kész vannak kemények, de ez nem baj, mert a krémmel együtt másnapra megpuhulnak.
A krémhez 4,5 dl tejet a van. cukorral ízesítve felforraljuk. A pudinport és a lisztet a többi tejjel símára keverjük, a forró tejhez öntjük és kevergetve még 5 percig sűrűre főzzük., majd hagyjuk kihűlni. A puha vajat először magában, majd a porcukorral habosra keverjük. A tejes keveréket kanalanként agyjuk hozzá és jól beledolgozzuk. A kisűlt lapokat ezzel a krémmel megtöltjük. és egymásra rétegezzük.
A mázhoz valókat pár perc alatt símára főzzük , majd hagyjuk egy kicsit hűllni és a tészta tetejére kenjük. Úgy is készíthetjük, hogy a tetejére nemteszünk mázat csak behintjük porcukorral. Én így készítettem most!
Jó étvágyat!
|