Hozzávalók:
1 db egész tojás,
10-12 dkg finomliszt,
2 evőkanál sárgabaracklekvár,
1 db alma,
1 dl tej,
1
mokkáskanál őrölt fahéj,
mokkáskanál sütőpor,
kevés só és porcukor
Elkészítése:
Az almát megmossuk,
kicsumázzuk, és héjastól apró, vékonyka hasábokra vágjuk. A tojást habosra
verjük a tejjel, hozzáadjuk a baracklekvárt, az őrölt fahéjat, a sót, a
porcukrot és a sütőporral elkevert lisztet, végül beledolgozzuk az
almahasábokat. A tésztának galuskamassza sűrűségűnek kell lennie. A tésztából
két teáskanál segítségével kis halmokat engedünk bele a forró olajba, és 2-3
perc alatt pirosra sütjük. (A massza nem ragad annyira rá a kanalakra, ha
azokat előzőleg belemártjuk a forró olajba.) A pufik eléggé megdagadnak,
amelyeket az olajból kivéve, jól lecsurgatunk, illetve papírtörülközőre téve
leitatjuk a fölösleges olajat. Kevés porcukorral meghintve tálaljuk. Magában is
nagyon jó, de borhabbal vagy vaníliamártással egyenesen kitűnő! Meglehetősen
egyszerűen és gyorsan készíthető, nagyon olcsó édesség.
Jó étvágyat!
|