Hozzávalók:
* A tésztához: 3 db tojás, 40 dkg búzaliszt, 45-50 csepp folyékony édesítő, késhegynyi sütőpor.
* A krémhez: 25 dkg tehéntúró, 25 dkg narancs, 1/4 pohár kefir, 1/2 narancs héja, 45-50 csepp folyékony édesítő.
Készítése:
Dolgozd csomómentesre a tojások sárgáját az édesítőszerrel és a sütőporral elkevert liszttel, majd lazítsd a keményre vert tojáshabbal. Papírral bélelt sütőlapon írólap nagyságúra elkenve (kb. 20–30 cm), tedd előmelegített sütőbe, és mérsékeld a lángot. 8-10 percig a sütő ajtaját ne nyisd ki!
Akkor jó, ha a színe világos rózsaszín, és a beleszúrt hurkapálcikára vagy villára már nem tapad. Fektesd egy tiszta konyharuhára a papírral felfelé. A papírt kend meg kevés hideg vízzel, így a keletkező gőz hatására könnyebben lehúzható. A vízzel bánj óvatosan, nehogy elázzon a piskóta! Három egyenlő darabra szelve, minden lapot kenj meg krémmel. Összerakva, a tetejét díszítheted narancskarikákkal.
* Krém: a szitán áttört túrót keverd jól ki az édesítőfolyadékkal, a meleg vízben gondosan megmosott narancs lereszelt héjával és 2 evőkanál kefirrel. A krém egyharmadát kend rá a felső lapnak szánt piskótára. A maradékba apróra vágva keverd bele a narancs kétharmadát, és oszd el a másik két lapon.
Jó étvágyat!
|