Hozávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles vajas tészta. 25 dkg lebőrözött kicsontozott csirkemell, 1 szál póréhagyma,1 gerezd fokhagyma, 1 evk.olaj, 4 evk. paradicsompüré, só, őrölt bors, 1 kk szárított rozmaring, 13 dkg mozzarella sajt, 1 evk.reszelt sajt, 2 paradicsom és liszt a nyújtáshoz.
Készítése:
A tésztát kiengedjük, közben a húst nagyon apró darabokra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összetörjük. A húst forró olajban serpenyőben világosra sütjük, a pórét és a fokh.-át hozzáadjuk. Paradicsompürével, sóval, borssal és a szétmorzsolt rozmaringgal ízesítjük.majd hagyjuk kihűlni. A mozzarellát apró kockákra vágjuk, és a reszelt sajttal együtt hozzáadjuk. A paradicsomot megmossuk, kicsumázzzuk és felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük. A kis kerek formákat kiöblitjük, de nem töröljük meg. A tésztalapokat lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb 12 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki, majd a formákba fektetjük. A tölteléket belesímítjuk és 1-1 par.szelettel betakarjuk. sózzuk borsozzuk. A formákat gázsütőben közepes lángon 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat! |