Hozzávalók 12 db-hoz:
3 dkg élsztő, 2 dl langyos tej, 1 kockacukor, 35 dkg finomliszt, 1 mkk só, 1 tojássárgája, 5 dkg ráma sütőmargarín, liszt a nyújtáshoz.
Töltelék: 12 szelet vékony húsos szalonna(bacon), 12 dkg reszelt sajt.
Lekenéshez: 1 tojásssárgája, 4 evk tej, 10 dkg reszelt sajt.só.
A tepsit ráma margarínnal kentem ki.
Készítése:
A töltelékhez való szalonnát ropogósra sütöm. Az élesztőt a langyos tejbe elmorzsolom és a cukorral ízesítve meleg helyen 15 perc alatt felfuttatom. A lisztet egy tálba a sóval összeforgatom, majs a tojássárgájával, az olvasztott de nem meleg margarínnal és a futtatott élesztővel együtt közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát lisztezett deszkán (kelesztés nélkül) kisujjnyi vastagra kerek lappá nyújtom. Éles késsel 12 db-ra osztom. Mindegyik szeletet a töltelékkel megtöltöm és reszelt sajttal megszórom, majd csúcsuk felé feltekerve kifli formát kapok. A kifliket kikent tepsibe helyezem nem túl közel, hogy a pihentetés alkalmával legyen helyük kellni. Tojássárgájával megkenem a tetejüket és rakok rá reszelt sajtot. 1 órára félrerakom őket pihebbi lefedve ruhával. Majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
|