Hozzávalók 24 db.hoz:
20 dkg darált mogyoró, 15 dkg darált dió, 20 dkg zs.morzsa, 5 dkg liszt, fél kávéskanál őrölt fahéj, 1 citrom, fél tasak sütőpor, 1 kg alma, 25 dkg puha vaj, 20 dkg porcukor+ a szóráshoz, 1 tasak vaniliáscukor, 5 tojás, fél dl rum, 10 dkg sárgabaracklekvár, porcukor a szóráshoz.
Készítése:
Előkészítés: A mogyorót és a diót összekeverem a zs.morzsával a liszttel a fahéjjal és a sütőporral. A citromot megmosom és a héját lerszelem a mogyorós keverékhez a levét pedig kinyomom. Az almákat megmosom megpucolom és békony karikákra szelem, ,majd lelocsolom a citrom levével. Utána az almát lecsöpögtetem. Veszek egy magasfalú tepsit és kibélelem sütőpapírral, és a sütőt előmelegítem 180 fokra.
A vajat habosra keverem a porcukorral, a van.cukorral, és csipetnyi sóval. Aztán a mogyorós keverékhez adom, és egyenként hozzáadom a tojásokat és végül a rumot. Elég sűrű masszát kell hogy kapjak. A masszát a tepsibe öntöm szépen elsímítom és rárakom az almagerezdeket, belenyomkodom őket a masszába(nem teljesen). A sütőbe rakom és kb.1 óráig sütöm. Mikor kész még forrón sárgabaracklekvárral meglocsolom. Hagyom teljesen kihűlni, sütőpapirostól kiemelem a tepsiből és már szeletelhetem is. Tetejét megszórom porcukorral.
Jó étvágyat!
|