Hozzávalók :
60 dkg finom liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- fél liter tej
- 1 db citrom
- 1 tábla tortabevonó
Krém
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál búzadara
- 1 db citrom
- 1 evőkanál kakaópor
- 2-3 evőkanál ribizlizselé
Készítése:
A tészta:
A tésztához valókat összegyúrom, és félóráig langyos helyen pihentetem. Ezután négy részre osztom, majd négy,
kb. 20 x 30 cm-es lappá nyújtom. A lapokat kivajazott,
kilisztezett sütőlemezen egyenként megsütöm.
Krém
A krémhez a tejet a vaníliás cukorral és a búzadarával
sűrű krémmé főzöm. Közben a vajat a porcukorral habosra
keverem, és kanalanként a langyos grízhez adom. Jó simára kikeverem, majd két részre osztom. Az egyik felébe
kevés citromot csavarok és belereszelem egy fél citrom
héját, a másikba kakaót keverek.
A tészta összeállítása:
Az első tésztalapra ribizlilekvárt, a másodikra kakaós krémet, a harmadikra citromosat kenek, a legfelsőt csokoládémázzal vonom be.
Jó étvágyat!
|