Hozzávalók:
1,5 dl tej
- 2 db tojássárgája
- 1 db tojás
- ízlés szerint só
- 1 doboz tejföl
- 20 dkg margarin
- 45 dkg finom liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg trappista sajt
Készítése:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Másnap fél centi vastagságúra nyújtjuk, és 3 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással, és megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját a liszttel és a tejjel simára keverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett felforraljuk.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, kevés sót és annyi tejfölt, hogy jól kenhető krémet kapjunk. Vigyázzunk, ne legyen túlságosan lágy! Két-két korongot összeragasztunk, kissé összenyomjuk, hogy a szélükre is kerüljön a krémből. Végül a korongok oldalát reszelt sajtban körben megforgatjuk. Jó étvágyat!
A süti az unokahugomnál készült.
|