Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 tojás, só, liszt amennyit felvesz, hogy jó nyújtható tésztát kapjunk, szilva, cukor, fahéj. zs.morzsa, van.cukor, olaj.
Készítése:
A burgonyát meghámozzuk és felrakjuk főni. Mikor kész akkor összetörjük, egy kicsit hűllni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet annyit amennyit felvesz.Akkor jó a tészta ha elválik a kezünktől de nem kemény, lágy marad. Közben a szilvát kettévágjuk a magját kivesszük, és fahéjjal majd cukorral ízesítjük. A tésztát közepes vastagságúra nyútjuk és kis négyzeteket vágunk ki a tésztából, rárakjuk a szilvát és lisztes kézzel gombócokat gyúrunk belőle. Forró főzővízben megfőzzük őket, leszűrjük és pirított zs.morzsában megforgatjuk. Jó étvágyat!
|