Tészta hozzávalói:
- 3 pohár finom liszt
- 3 pohár kukoricaliszt
- 6 evőkanál margarin
- 1 pohár főtt burgonya
- 1 pohár juh sajt
Töltelék hozzávalói:
- ízlés szerint só
- 1/2 pohár juh sajt
- 1 teáskanál tárkony
- 1 pohár tej
- 2 db tojás
- 3 szál újhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg erdei gomba
- 1 db brokkoli
- ízlés szerint őrölt bors
A tészta készítése:
A tésztához a kétféle lisztet egy keverőtálban összemorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát meg a reszelt sajtot, picit megsózzuk, és jól
összedolgozzuk. A tésztát félóráig a hűtőben pihentetjük.
A tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk, majd kibélelünk vele
egy kivajazott, kilisztezett piteformát. Elrendezzük rajta a
brokkolirózsákat és a pirított gombát. A tejet a tojásokkal
habverővel kikeverjük, beledolgozzuk a reszelt sajtot, sóval
és borssal ízesítjük, azután ráöntjük a pitére. Előmelegített
sütőben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
A töltelék készítése:
Magas falú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a karikára vágott újhagymát meg a felszeletelt gombát, és nagy lángon pár percig pirítjuk. Tárkonnyal, őrölt borssal és sóval fűszerezzük. Egy fazékban sós vizet forralunk, beledobjuk a rózsáira szétszedett brokkolit, kb. 2 percig blansírozzuk, majd kiszedjük egy hideg vízzel telt edénybe. Leszűrjük és lecsepegtetjük.
Jó étvágyat!
|