Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg liszt, 12 dkg margarín, 4 dkg zsír, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojássárgája, tej.
Töltelék: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 2 dl tej, 14 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg margarín, 2 tojásfehérje, rum.
Csokimáz: 4 dkg margarín, 20 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, 2 evőkanál tej.
Készítése:
A tészta hozzávalóit össszegyúrjuk és 2 részre osztjuk. Amekkora a tepsink ahhoz mérten kinyútjuk a tésztákat. A töltelékhez valókat tejjel összekeverjük egy tálban és hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert kemény habot óvatosan, nehogy a hab összeessen. Az egyik tésztalapot a tepsi aljára tesszük, ráborítjuk a tölteléket és a másik tésztalappal betakarjuk. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Mikor már langyos a tészta, akkor a csokimázat rákenjük. Ha már rádermedt a csokimáz, akkor kockákra daraboljuk és tálaljuk. Nagyon tetszetős sütemény és egyszerű elkészíteni! Én az idén ezt is sütni fogok húsvétra, a gyerekeim és a barátok is szeretik.
Jó étvágyat! |